Bugun...



TARSUS’TA 10 KASIM ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ


facebook-paylas
Tarih: 10-11-2025 14:49

TARSUS’TA 10 KASIM ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

CUMHURİYET MEYDANI’NDA DÜZENLENEN TÖRENDE TARSUS KAYMAKAMLIĞI, GARNİZON KOMUTANLIĞI VE TARSUS BELEDİYESİ, ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU.SAAT 09.05’TE SİRENLER EŞLİĞİNDE İKİ DAKİKALIK SAYGI DURUŞU YAPILDI, İSTİKLAL MARŞI OKUNDU; TÜRK BAYRAĞI TÖREN BOYUNCA YARIYA İNDİRİLDİ.

 Tarsus’ta, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 87’nci yılında düzenlenen törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki program saat 08.50’de başladı. Protokol sırasıyla Tarsus Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Tarsus Belediyesi adına çelenkleri Atatürk Anıtı’na sundu. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı hep birlikte okundu. Tören süresince Şanlı Türk Bayrağı yarıya indirildi.

 Törene; Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Hasan Hüseyin Yörük, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 BAŞKAN ALİ BOLTAÇ’TAN ANMA MESAJI

 Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, törenden sonra yaptığı değerlendirmede,“Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca bir komutan değil; aklın, bilimin ve çağdaşlaşmanın ışığını bu millete emanet eden büyük bir liderdir. O emanete Tarsus’ta da sahip çıkıyor, ilke ve devrimlerinin izinde birlik ve kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 




Bu haber 142 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI