beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Başkan V. Şener: "Kent temizliği konusunda hassasiyet gösteriyoruz"


facebook-paylas
Tarih: 26-03-2026 15:29

Başkan V. Şener:

Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde çevre temizliği ve düzenini sağlamak amacıyla yoğun tempoda üç vardiya halinde çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin kent merkezini oluşturması nedeniyle gündüz nüfusunda yaşanan artış, özellikle gündüz saatlerinde ortaya çıkan çöp ve atıkların hızlı şekilde toplanmasını zorunlu kılmaktadır. Yoğun araç ve yaya trafiğine rağmen atıklar, çevre kirliliğine yol açmadan düzenli olarak toplanmaktadır. Öte yandan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, son aylarda vatandaşların şikâyetine neden olan büyük hacimli atıkların kontrolsüz şekilde çevreye bırakılmasına karşı çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.

Akdeniz Belediye Başkan V. Zeyit Şener, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, boş arazilere, yol ve kaldırım kenarlarına bırakılan eski mobilya, beyaz eşya ve benzeri atıkların hem trafik güvenliğini tehlikeye attığını hem de kent estetiğine zarar verdiğini ifade etti.

Başkan V. Zeyit Şener, “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz, rutin çöp toplama çalışmalarının yanı sıra ‘Çöp Taksi’ uygulamamızla kentimizin dört bir yanında bu tür atıkları düzenli olarak topluyor ve bertaraf merkezlerine ulaştırıyor. Amacımız, daha temiz, daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Akdeniz’i hep birlikte inşa etmektir” dedi.

Vatandaşların duyarlılığının bu süreçte büyük önem taşıdığını vurgulayan Şener, “Büyük hacimli atıkların rastgele boş arsalara ve sokaklara bırakılması hem çevre kirliliğine yol açmakta hem de kaldırım ve yollarda kazalara davetiye çıkarmaktadır. Tüm hemşerilerimizi, bu tür atıkları belediyemize bildirerek belirlenen usuller çerçevesinde teslim etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediyesi olarak çevre dostu uygulamaları artırarak sürdüreceklerini belirten Başkan V. Zeyit Şener, temiz ve güvenli bir kent için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Şener, vatandaşların mahallelerinde çevre kirliliğine neden olacak şekilde çöp ve mobilya benzeri atık bırakan kişileri uyarmalarının ve belediyeye bildirmelerinin önemine dikkat çekerek destek çağrısında bulundu.




Bu haber 16 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI